24 Names of Lord Krishna | Chaturvinshati Namavali


Krishna Chaturvinshati Namavali – 24 Hindu Mythological names of Lord Krishna in Sanskrit. 24 names of Lord Krishna, which are collectively known as Chaturvinshati Namavali of Lord Krishna. Every name of Lord Krishna has some different meanings. As a devotee of Lord Krishna, you should know about the different names of Lord Krishna and their meanings.

24 Names of Lord Krishna in Sanskrit

1श्री केशवाय नमः।Shri Keshavaya Namah।
2श्री नारायणाय नमः।Shri Narayanaya Namah।
3श्री माधवाय नमः।Shri Madhavaya Namah।
4श्री गोविन्दाय नमः।Shri Govindaya Namah।
5श्री विष्णवे नमः।Shri Vishnave Namah।
6श्री मधुसूदनाय नमः।Shri Madhusudanaya Namah।
7श्री त्रिविक्रमाय नमः।Shri Trivikramaya Namah।
8श्री वामनाय नमः।Shri Vamanaya Namah।
9श्री श्रीधराय नमः।Shri Shridharaya Namah।
10श्री हृषीकेशाय नमः।Shri Hrishikeshaya Namah।
11श्री पद्मनाभाय नमः।Shri Padmanabhaya Namah।
12श्री दामोदराय नमः।Shri Damodaraya Namah।
13श्री संकर्षणाय नमः।Shri Sankarshanaya Namah।
14श्री वासुदेवाय नमः।Shri Vasudevaya Namah।
15श्री प्रद्युम्नाय नमः।Shri Pradyumnaya Namah।
16श्री अनिरुद्धाय नमः।Shri Aniruddhaya Namah।
17श्री पुरुषोत्तमाय नमः।Shri Purushottamaya Namah।
18श्री अधोक्षजाय नमः।Shri Adhokshajaya Namah।
19श्री नारसिंहाय नमः।Shri Narasimhaya Namah।
20श्री अच्युताय नमः।Shri Achyutaya Namah।
21श्री जनार्दनाय नमः।Shri Janardanaya Namah।
22श्री उपेन्द्राय नमः।Shri Upendraya Namah।
23श्री हरये नमः।Shri Haraye Namah।
24श्री कृष्णाय नमः।Shri Krishnaya Namah।
24 Chaturvinshati Namavali of Lord Krishna

Also View

Top Beautiful Lord Krishna Images | 24 Names of Lord Krishna

Facebook Comments